Home » Geen categorie » Flipkens vlot naar kwartfinale in Taipei, Mertens uitgeschakeld

Flipkens vlot naar kwartfinale in Taipei, Mertens uitgeschakeld

Flipkens vlot naar kwartfinale in Taipei, Mertens uitgeschakeld

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kirsten Flipkens (WTA-92) heeft de kwartfinale bereikt op het WTA $ 125 000-toernooi van Taipei (Chinees Taipei). Voor Elise Mertens (WTA-151) was de tweede ronde haar eindstation.

Vijfde reekshoofd Flipkens begon woensdag met een gemakkelijke zege aan het WTA-toernooi van Taipei. In de tweede ronde speelde ze tegen de Chinese Kai-Lin Zhang (WTA-141). In de eerste set moest Flipper eerst zoeken naar het zwakke punt in het spel van Zhang maar uiteindelijk kon ze toch een breakpunt benutten. Ze greep de eerste set met 6-3. In de tweede set nam onze landgenote duidelijk de overhand in het duel. Ze ging maar liefst drie keer door de opslag van Zhang en maakte de match met 6-1 af. Bij de laatste acht moet de 29-jarige speelster het opnemen tegen het tweede reekshoofd, de Kazakse Yaroslava Shvedova (WTA-66). Het wordt het vierde duel tussen Flipkens en Shvedova. De Kazakse leidt in de duels met 2-1.

De 20-jarige Elise Mertens boekte woensdag haar eerste zege op het WTA-circuit maar kon zich niet plaatsten voor de kwartfinale. In haar tweede ronde was ze niet opgewassen tegen de 22-jarige Hongaarse Timea Babos (WTA-84), het vierde reekshoofd in Taipei. Mertens werd onder druk gezet door Babos en moest in de eerste set twee keer haar opslag inleveren. De eerste set ging dan ook met 6-2 naar Babos. In de tweede set herhaalde zich hetzelfde scenario. De twee jaar oudere Babos ging twee keer door de opslag van onze langenote en pakte opnieuw de set met 6-2. De Limburgse had nog niet zoveel gespeeld op WTA-toernooien en moet deze wedstrijd tegen een top 100-speelster vooral zien als een leerrijke ervaring voor de toekomst.

Elise Mertens - © Al Habtoor Tennis Challenge
Elise Mertens – © Al Habtoor Tennis Challenge

In het dubbelspel komt Mertens (WTA D-124) later vandaag nog wel in actie. Samen met de Russische Marina Melnikova (WTA D-142) neemt ze het in de tweede ronde op tegen het Thaise duo Nicha Lertpitaksinchai (WTA D-187) en Peangtarn Plipuech (WTA D-161).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws