Tennisplaza

Flipkens zorgt voor eerste Belgische overwinning op de Brussels Open

Kirsten Flipkens heeft voor een eerste Belgische overwinning gezorgd op de derde editie van de Brussels Open (premier, $ 690 000). Samen met de Slowaakse Magdalena Rybarikova plaatste ze zich voor de kwartfinales van het dubbelspel.

Kirsten Flipkens (WTA-1075) speelt niet vaak dubbel. Maar voor het toernooi van Brussel maakte ze graag een uitzondering. Daar vormt ze een team met Magdalena Rybarikova (WTA-298) en moest ze het in de eerste ronde opnemen tegen dubbelspecialiste Liezel Huber (WTA-12) – ooit nog de nummer een van het dubbel – en Kristyna Pliskova (WTA-124). En hoewel Flipkens en Rybarikova niet op elkaar zijn ingespeeld, konden ze op het veld goed mee met Huber-Pliskova.

Tot 3-3 in de eerste set ging het gelijk op, maar toen stak de Belgisch-Slowaakse tandem een tandje bij: 6-3. Huber en Pliskova lieten het daar echter niet bij en pakten de tweede set met 2-6. Een supertiebreak moest dus beslissen wie er naar de kwartfinales mocht. Daarin leek het lot van Flipkens en Rybarikova bij 2-6 bezegeld, maar onder luide aanmoedigingen van het Belgische publiek wisten ze de wedstrijd toch nog te kantelen. Het eerste matchpunt bij 9-8 was meteen raak, en zo plaatsten Flipkens en Rybvarikova zich bij de laatste acht teams. Wie hun tegenstanders daar worden, is nog niet bekend.