Home » Brussels Open » Flipkens zorgt voor eerste Belgische overwinning op de Brussels Open

Flipkens zorgt voor eerste Belgische overwinning op de Brussels Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Kirsten Flipkens heeft voor een eerste Belgische overwinning gezorgd op de derde editie van de Brussels Open (premier, $ 690 000). Samen met de Slowaakse Magdalena Rybarikova plaatste ze zich voor de kwartfinales van het dubbelspel.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Kirsten Flipkens (WTA-1075) speelt niet vaak dubbel. Maar voor het toernooi van Brussel maakte ze graag een uitzondering. Daar vormt ze een team met Magdalena Rybarikova (WTA-298) en moest ze het in de eerste ronde opnemen tegen dubbelspecialiste Liezel Huber (WTA-12) – ooit nog de nummer een van het dubbel – en Kristyna Pliskova (WTA-124). En hoewel Flipkens en Rybarikova niet op elkaar zijn ingespeeld, konden ze op het veld goed mee met Huber-Pliskova.

Tot 3-3 in de eerste set ging het gelijk op, maar toen stak de Belgisch-Slowaakse tandem een tandje bij: 6-3. Huber en Pliskova lieten het daar echter niet bij en pakten de tweede set met 2-6. Een supertiebreak moest dus beslissen wie er naar de kwartfinales mocht. Daarin leek het lot van Flipkens en Rybarikova bij 2-6 bezegeld, maar onder luide aanmoedigingen van het Belgische publiek wisten ze de wedstrijd toch nog te kantelen. Het eerste matchpunt bij 9-8 was meteen raak, en zo plaatsten Flipkens en Rybvarikova zich bij de laatste acht teams. Wie hun tegenstanders daar worden, is nog niet bekend.

Rob van Roy

Rob van Roy

MEER NIEUWS

Andrey Rublev - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rusland wint derde Davis Cup

Rusland heeft voor de derde keer in de geschiedenis de Davis Cup gewonnen. Daniil Medvedev (ATP-2) en Andrey Rublev (ATP-5) klaarden de klus in de finale tegen Kroatië.

LEES MEER