Tennisplaza

Geen geluk voor Clijsters bij loting Cincinnati: dit is haar eerste tegenstandster

Kim Clijsters - © Jimmie48 Tennis Photography

De Belgen kennen hun tegenstanders voor de eerste ronde van het toernooi van Cincinnati (Verenigde Staten, ATP Masters 1 000, WTA Premier).

Beste Belg David Goffin (ATP-10) is zevende reekshoofd in New York en bijgevolg vrij in de eerste ronde. In ronde twee wacht een duel met Benoit Paire (ATP-22) of Borna Coric (ATP-33). De Luikenaar heeft wel de pech in de kwart van Novak Djokovic (ATP-1) te zitten.

David Goffin – © Ultimate Tennis Showdown

Vrouwen

Bij de vrouwen staan er drie Belgen rechtstreeks op de hoofdtabel. Elise Mertens (WTA-22) opent de debatten tegen Rebecca Peterson (WTA-46) uit Zweden en kan – als alles goed gaat – in de derde ronde eerste reekshoofd Karolina Pliskova (WTA-3) tegenkomen.

Kleed je zoals Elise Mertens en je andere idolen: klik hier. | Krijg tot wel 75% korting op Nike, Adidas, Lotto en alle grote merken: klik hier.

Alison Van Uytvanck (WTA-58) kent haar tegenstandster voor de eerste ronde nog niet, maar wacht in ronde twee sowieso Serena Williams (WTA-9).

Last but not least: Kim Clijsters (NG). De gewezen kampioene kreeg een wildcard voor het toernooi en treft het niet. Haar eerste tegenstandster is Jennifer Brady (WTA-40). Geen cadeau, want de Amerikaanse won afgelopen week haar eerste WTA-toernooi in Lexington en is in grootse vorm.

Kwalificaties

Kirsten Flipkens (WTA-79) en Ysaline Bonaventure (WTA-121) zijn nog in de running voor een plaats op de hoofdtabel. Zij werken kwalificaties af.