Tennisplaza

Geen tweede ronde voor Cuypers op Orange Bowl, Salden verder in dubbelspel

Seppe Cuypers - © Richard van Loon (www.tennisfoto.net)

Seppe Cuypers (ITF-159) is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de tweede ronde van de Orange Bowl (Grade A) in de Verenigde Staten. Lara Salden (ITF-106) kon in het dubbelspel doorstoten naar de tweede ronde.

De 17-jarige Cuypers overleefde drie kwalificatiewedstrijden en plaatste zich zo voor de hoofdtabel. In de eerste ronde nam hij het op tegen de Amerikaan Mwendwa Mbithi (ITF-148). Onze landgenoot moest de zege met 6-3 en 6-4 aan de thuisspeler laten. Ook in het dubbelspel had Cuypers geen succes. Hij speelde aan de zijde van de Macedoniër Bojan Jankulovski (ITF-151). Ze haalden het niet van het Argentijnse duo Etcheverry (ITF-149)/Olivieri (ITF-30).

Bij de meisjes kon de 16-jarige Salden zich samen met de Zweedse Mirjam Bjorklaund (ITF-154) plaatsen voor de tweede ronde van het dubbelspel. Ze versloegen het Amerikaanse duo Altick (ITF-131)/Sewing (ITF-92) met 7-6 (4) en 7-5. In de tweede ronde wachten nu de vijfde reekshoofden, de Indische Yadlapalli (ITF-25) en de Sloveense Zidansek (ITF-26).

In het enkelspel werd Salden in de eerste ronde uitgeschakeld door de Amerikaanse Mateas (ITF-56).