Tennisplaza

Geerts en Reuter naar hoofdtabel in Meerbusch

Michaël Geerts - © Walter Saenen (Tennis Vlaanderen)

Michael Geerts (ATP-770) heeft zich voor het eerst in zijn carrière geplaatst voor de hoofdtabel van een ATP Challengertoernooi. Ook Yannik Reuter (ATP-447) overleefde de kwalificaties en staat net als Julien Cagnina (ATP-266) en Arthur De Greef (ATP-343) op de hoofdtabel in Meerbusch (€ 42 500).

Geerts versloeg achtereenvolgens de Nederlander Sander Arends (ATP-1175) en de Duitser Julian Lenz (ATP-718) en moest het in de beslissende kwalificatieronde opnemen tegen topreekshoofd Alexandar Lazov (ATP-326). Onze 20-jarige landgenoot ging uitstekend van start en won de eerste set met 6-3. In de tweede set waren Geerts en zijn Bulgaarse tegenstrever aan elkaar gewaagd, en onze landgenoot won set twee met 7-5. Geerts staat voor het eerst op de hoofdtabel van een Challenger en treft kwalificatiespeler Sadio Doumbia (ATP-555) uit Frankrijk in de eerste ronde.

Ook vijfde reekshoofd Reuter gaat door naar de hoofdtabel, in de beslissende kwalificatieronde moest zijn tegenstrever Gero Kretschmer (ATP-1400) bij een 5-1 achterstand opgeven. In de eerste ronde moet Reuter aan de bak tegen de Pool Grzegorz Panfil (ATP-264).

Twee landgenoten waren reeds zeker van de hoofdtabel, Cagnina ontmoet de Chinees Christian Garin (ATP-289) terwijl De Greef de degens kruist met vijfde reekshoofd Hans Podlipnik-Castillo (ATP-163).