Tennisplaza

Gérard plaatst zich makkelijk voor kwartfinale op Cajun Classic

Joachim Gérard - © Richard Van Loon (www.tennisfoto.net)

Joachim Gérard (ITF-5) is goed begonnen aan het ITF 1 Series toernooi Cajun Classic, Baton Rouge ($ 28 000). De Belg boekte twee zeges en plaatste zich zo voor de kwartfinale.

In de eerste ronde had Gérard weinig problemen met de Amerikaan Steve Baldwin (ITF-74). De setstanden waren 6/1 en 6/3. In zijn volgende wedstrijd won de rolstoeltennisser met veel groter gemak van de Amerikaan David Eads (ITF-288): 6/0 6/0.

De in Baton Rouge als tweede reekshoofd geplaatste Gérard krijgt in de kwartfinale te maken met een duel tegen het zesde reekshoofd.  De Zuid-Afrikaan Evans Maripa (ITF-12) is dan zijn tegenstander.

In het dubbelspel speelt Gérard voor de tweede keer op rij met de Brit Gordon Reid (ITF-3). Vorige week wonnen zij samen de Pensacola Open. Het als eerste geplaatste Belgisch-Britse duo plaatsten zich reeds voor de halve finales na winst tegen de Zweeds-Britse tandem Stefan Olsson (ITF-10) en David Phillipson (ITF-17). Ze wonnen met 6/2 en 6/2 en de volgende tegenstanders zijn Adam Kellerman (AUS/ITF-15) en Maikel Scheffers (NED/ITF-7) die in de kwartfinale wonnen met 6/3 en 6/0 van een andere Belg, Mike Denayer (ITF-71). Denayer was gekoppeld aan de Japanner Yusuke Nishimura (ITF-92). In de eerste ronde wonnen zij makkelijk van het Franse duo Patrice Meyer (ITF-313) en Cédric Mocellin (ITF-579) met 6/0 en 6/0.

De 25-jarige Denayer verloor in de eerste ronde van de Amerikaan Jon Rydberg (ITF-69). Hij speelde een verdienstelijke wedstrijd, maar verloor in drie sets. De setstanden waren 4/6, 6/2 en 6/3.