Home » Geen categorie » Gérard plaatst zich makkelijk voor kwartfinale op Cajun Classic

Gérard plaatst zich makkelijk voor kwartfinale op Cajun Classic

Gérard plaatst zich makkelijk voor kwartfinale op Cajun Classic

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Joachim Gérard (ITF-5) is goed begonnen aan het ITF 1 Series toernooi Cajun Classic, Baton Rouge ($ 28 000). De Belg boekte twee zeges en plaatste zich zo voor de kwartfinale.

In de eerste ronde had Gérard weinig problemen met de Amerikaan Steve Baldwin (ITF-74). De setstanden waren 6/1 en 6/3. In zijn volgende wedstrijd won de rolstoeltennisser met veel groter gemak van de Amerikaan David Eads (ITF-288): 6/0 6/0.

De in Baton Rouge als tweede reekshoofd geplaatste Gérard krijgt in de kwartfinale te maken met een duel tegen het zesde reekshoofd.  De Zuid-Afrikaan Evans Maripa (ITF-12) is dan zijn tegenstander.

In het dubbelspel speelt Gérard voor de tweede keer op rij met de Brit Gordon Reid (ITF-3). Vorige week wonnen zij samen de Pensacola Open. Het als eerste geplaatste Belgisch-Britse duo plaatsten zich reeds voor de halve finales na winst tegen de Zweeds-Britse tandem Stefan Olsson (ITF-10) en David Phillipson (ITF-17). Ze wonnen met 6/2 en 6/2 en de volgende tegenstanders zijn Adam Kellerman (AUS/ITF-15) en Maikel Scheffers (NED/ITF-7) die in de kwartfinale wonnen met 6/3 en 6/0 van een andere Belg, Mike Denayer (ITF-71). Denayer was gekoppeld aan de Japanner Yusuke Nishimura (ITF-92). In de eerste ronde wonnen zij makkelijk van het Franse duo Patrice Meyer (ITF-313) en Cédric Mocellin (ITF-579) met 6/0 en 6/0.

De 25-jarige Denayer verloor in de eerste ronde van de Amerikaan Jon Rydberg (ITF-69). Hij speelde een verdienstelijke wedstrijd, maar verloor in drie sets. De setstanden waren 4/6, 6/2 en 6/3.

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

Meer nieuws