Tennisplaza

Geukens na marathonpartij onderuit in El Kantaoui

Britt Geukens (WTA-739) is er in El Kantaoui (Tunesië, $ 10 000) na een zware driesetter niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de halve finales.

Na overwinningen in drie sets in de eerste twee rondes moest de 19-jarige Geukens het in de kwartfinale op het Tunesische hardcourt opnemen tegen Miriam Civera Lima (geen WTA-ranking), een 19-jarige Spaanse die met een wildcard op de hoofdtabel was gekomen.

Het werd een zwaarbevochten partij met een hele resem servicebreaks. In een eerste set van 1 uur en 14 minuten moest een tiebreak de beslissing brengen, die met 7-5 gewonnen werd door Civera Lima. Onze landgenote nam in set 2 een vroege voorsprong die ze niet meer uit handen gaf, 6-4 voor Geukens. In de derde set was het de Spaanse die meteen een break voorsprong nam en daarna nog slechts een game liet aan Geukens. Na een wedstrijd van 3 uur en 5 minuten won Civera Lima de derde en beslissende set dan ook met 6-1.

Daarna stond nog de eerste wedstrijd van Geukens in het dubbelspel op het programma samen met de Franse Victoria Muntean (WTA D-598), maar het Belgisch-Franse duo gaf hiervoor walkover.