Home » Geen categorie » Geukens na marathonpartij onderuit in El Kantaoui

Geukens na marathonpartij onderuit in El Kantaoui

Geukens na marathonpartij onderuit in El Kantaoui

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Britt Geukens (WTA-739) is er in El Kantaoui (Tunesië, $ 10 000) na een zware driesetter niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de halve finales.

Na overwinningen in drie sets in de eerste twee rondes moest de 19-jarige Geukens het in de kwartfinale op het Tunesische hardcourt opnemen tegen Miriam Civera Lima (geen WTA-ranking), een 19-jarige Spaanse die met een wildcard op de hoofdtabel was gekomen.

Het werd een zwaarbevochten partij met een hele resem servicebreaks. In een eerste set van 1 uur en 14 minuten moest een tiebreak de beslissing brengen, die met 7-5 gewonnen werd door Civera Lima. Onze landgenote nam in set 2 een vroege voorsprong die ze niet meer uit handen gaf, 6-4 voor Geukens. In de derde set was het de Spaanse die meteen een break voorsprong nam en daarna nog slechts een game liet aan Geukens. Na een wedstrijd van 3 uur en 5 minuten won Civera Lima de derde en beslissende set dan ook met 6-1.

Daarna stond nog de eerste wedstrijd van Geukens in het dubbelspel op het programma samen met de Franse Victoria Muntean (WTA D-598), maar het Belgisch-Franse duo gaf hiervoor walkover.

koen

koen

Meer nieuws