Tennisplaza

Gigounon vlot door in Todi, geen succes voor Coppejans

Germain Gigounon

Germain Gigounon (ATP-200) is als enige Belg doorgestoten naar de tweede ronde op het Challengertoernooi van Todi in Italië (Gravel, € 42 500). Kimmer Coppejans (ATP-97) verloor verrassend van een lager gerangschikte speler.

Op het Italiaanse gravel moest Gigounon (ATP-200) het in de eerste ronde opnemen tegen de Duitser Peter Gojowczyk (ATP-159). De Waal klaarde de klus in 1 uur en 14 minuten. Na een spannend duel pakte hij de eerste set met 6-4. Daarna snelde hij naar een 6-1-zege in de tweede set. In de tweede ronde moet Gigounon spelen tegen zevende reekshoofd en thuisspeler Luca Vanni (ATP-113) of de Portugees Frederico Fereira Silva (ATP-287).

Coppejans kon zijn status van vijfde reekshoofd niet waarmaken. In de eerste ronde ging hij onderuit tegen de Slowaak Andrej Martin (ATP-242) die meer dan honderd plaatsen lager gerangschikt staat. Coppejans verloor de eerste set met 7-5 en kon in de tweede set nog slechts een spelletje winnen. Eerder werd ook Niels Desein (ATP-167) meteen uitgeschakeld in Todi.