Home » Geen categorie » Gigounon vlot door in Todi, geen succes voor Coppejans

Gigounon vlot door in Todi, geen succes voor Coppejans

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Germain Gigounon (ATP-200) is als enige Belg doorgestoten naar de tweede ronde op het Challengertoernooi van Todi in Italië (Gravel, € 42 500). Kimmer Coppejans (ATP-97) verloor verrassend van een lager gerangschikte speler.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Op het Italiaanse gravel moest Gigounon (ATP-200) het in de eerste ronde opnemen tegen de Duitser Peter Gojowczyk (ATP-159). De Waal klaarde de klus in 1 uur en 14 minuten. Na een spannend duel pakte hij de eerste set met 6-4. Daarna snelde hij naar een 6-1-zege in de tweede set. In de tweede ronde moet Gigounon spelen tegen zevende reekshoofd en thuisspeler Luca Vanni (ATP-113) of de Portugees Frederico Fereira Silva (ATP-287).

Coppejans kon zijn status van vijfde reekshoofd niet waarmaken. In de eerste ronde ging hij onderuit tegen de Slowaak Andrej Martin (ATP-242) die meer dan honderd plaatsen lager gerangschikt staat. Coppejans verloor de eerste set met 7-5 en kon in de tweede set nog slechts een spelletje winnen. Eerder werd ook Niels Desein (ATP-167) meteen uitgeschakeld in Todi.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS