Tennisplaza

Goffin bezorgt België eerste zege op Roland Garros

David Goffin

Na vier nederlagen op rij voor onze landgenoten in Roland Garros kon David Goffin (ATP-18) de Belgische fans voor het eerst laten juichen. Hij haalde het in vier spannende sets van de Serviër Filip Krajinovic (ATP-99).

Op papier leek de Serviër een haalbare kaart voor Goffin, maar Kajinovic kon onze 24-jarige landgenoot toch verrassen in de eerste set. Dankzij zijn sterke opslag haalde Krajinovic de eerste set met 3-6 binnen. In de tweede set trok Goffin meer en meer het laken naar zich toe, met enkele knappe punten pakte hij de 6-2 setwinst.

In de derde set slopen er opnieuw foutjes in het spel van de Belg, en de Serviër liep in een mum van tijd uit tot 0-4. Goffin haalde zijn beste spel boven en kon nog een tiebreak in de wacht slepen, met 7-6(3) pakte hij ook de derde set. In de vierde set was de veer gebroken bij Krajinovic , Goffin ging door op zijn elan en won met 6-1.

In de tweede ronde wacht een duel met de Colombiaan Santiago Giraldo (ATP-64) die de Amerikaan Donald Young (ATP-52) versloeg met 6-4 7-5 6-3. Het wordt hun eerste ontmoeting.

[alert type=”info” title=”Roland Garros: eerste ronde”]David Goffin – Filip Krajinovic (SRB) 3-6 6-2 7-6(3) 6-1 [/alert]