Home » Grand Slam » Roland Garros » Goffin bezorgt België eerste zege op Roland Garros

Goffin bezorgt België eerste zege op Roland Garros

Goffin bezorgt België eerste zege op Roland Garros

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Na vier nederlagen op rij voor onze landgenoten in Roland Garros kon David Goffin (ATP-18) de Belgische fans voor het eerst laten juichen. Hij haalde het in vier spannende sets van de Serviër Filip Krajinovic (ATP-99).

Op papier leek de Serviër een haalbare kaart voor Goffin, maar Kajinovic kon onze 24-jarige landgenoot toch verrassen in de eerste set. Dankzij zijn sterke opslag haalde Krajinovic de eerste set met 3-6 binnen. In de tweede set trok Goffin meer en meer het laken naar zich toe, met enkele knappe punten pakte hij de 6-2 setwinst.

In de derde set slopen er opnieuw foutjes in het spel van de Belg, en de Serviër liep in een mum van tijd uit tot 0-4. Goffin haalde zijn beste spel boven en kon nog een tiebreak in de wacht slepen, met 7-6(3) pakte hij ook de derde set. In de vierde set was de veer gebroken bij Krajinovic , Goffin ging door op zijn elan en won met 6-1.

In de tweede ronde wacht een duel met de Colombiaan Santiago Giraldo (ATP-64) die de Amerikaan Donald Young (ATP-52) versloeg met 6-4 7-5 6-3. Het wordt hun eerste ontmoeting.

[alert type=”info” title=”Roland Garros: eerste ronde”]David Goffin – Filip Krajinovic (SRB) 3-6 6-2 7-6(3) 6-1 [/alert]

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws