Tennisplaza

Goffin en Wickmayer naar achtste finales Acapulco

David Goffin - © Melissa Van de Wiele

David Goffin en Yanina Wickmayer zijn uitstekend gestart op het toernooi van Acapulco, waar deze week een gecombineerd ATP & WTA event plaatsvindt. Goffin verovert hiermee opnieuw een plekje in de top 100 van de rankings.

Goffin (ATP-107) plaatste zich via de kwalificaties voor de hoofdtabel in Brazilië ($1 454 365), waarin hij de Mexicaan Mauricio Astorga en de Oostenrijker Dominic Thiem versloeg. In de eerste ronde was hij te sterk voor de Pool Lukasz Kubot (ATP-83) met 6-4 2-6 en 6-4. Voor Goffin was het zijn eerste overwinning op het ATP-circuit in 6 maanden, hij won voor het laatst op 19 augustus tegen Jack Sock op het toernooi van Winston Salem.

In de volgende ronde wacht een lastige opgave tegen Ernest Gulbis (ATP-18), het zevende reekshoofd. Het wordt hun eerste duel.

Yanina Wickmayer (WTA-57) komt eveneens in actie in Acapulco ($250.000), zij versloeg “lucky loser” Lesia Tsurenko (WTA-140) met 7-6 en 6-4. In de achtste finale treft ‘Wicky’ topreekshoofd Domonika Cibulkova (WTA-13) uit Slovakije. In onderlinge ontmoetingen staat het 3-2 voor Cilbulkova.