Home » Geen categorie » Goffin en Wickmayer naar achtste finales Acapulco

Goffin en Wickmayer naar achtste finales Acapulco

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin en Yanina Wickmayer zijn uitstekend gestart op het toernooi van Acapulco, waar deze week een gecombineerd ATP & WTA event plaatsvindt. Goffin verovert hiermee opnieuw een plekje in de top 100 van de rankings.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Goffin (ATP-107) plaatste zich via de kwalificaties voor de hoofdtabel in Brazilië ($1 454 365), waarin hij de Mexicaan Mauricio Astorga en de Oostenrijker Dominic Thiem versloeg. In de eerste ronde was hij te sterk voor de Pool Lukasz Kubot (ATP-83) met 6-4 2-6 en 6-4. Voor Goffin was het zijn eerste overwinning op het ATP-circuit in 6 maanden, hij won voor het laatst op 19 augustus tegen Jack Sock op het toernooi van Winston Salem.

In de volgende ronde wacht een lastige opgave tegen Ernest Gulbis (ATP-18), het zevende reekshoofd. Het wordt hun eerste duel.

Yanina Wickmayer (WTA-57) komt eveneens in actie in Acapulco ($250.000), zij versloeg “lucky loser” Lesia Tsurenko (WTA-140) met 7-6 en 6-4. In de achtste finale treft ‘Wicky’ topreekshoofd Domonika Cibulkova (WTA-13) uit Slovakije. In onderlinge ontmoetingen staat het 3-2 voor Cilbulkova.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

Ysaline Bonaventure - © Jimmie48 Tennis Photography

Bonaventure pakt dubbeltitel in Valencia

Ysaline Bonaventure (WTA D-607) heeft het dubbeltoernooi in Valencia (ITF, gravel, $ 80 000) op haar naam geschreven. Samen met de Georgische speelster Ekaterine Gorgodze (WTA D-113) haalde ze het in een spannende finale.

LEES MEER