Tennisplaza

Goffin en Wickmayer redden het niet in Acapulco

Yanina Wickmayer - © Robbiesaurus (www.Flickr.com)

David Goffin (ATP-107) en Yanina Wickmayer (WTA-57) hebben zich niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales in het Mexicaanse Acapulco. Goffin moest nipt de duimen leggen tegen de Let Ernests Gulbis (ATP-18), terwijl Wickmayer onderuit ging tegen eerste reekshoofd Dominika Cibulkova (WTA-13).

Geen vierde overwinning op rij dus voor Goffin, die vanuit de kwalificaties de tweede ronde bereikte. Hij maakte het de top 20-speler Gulbis, 7e reekshoofd in Acapulco, knap lastig maar moest uiteindelijk na 2 uur en 20 minuten het hoofd buigen met 1-6 6-3 6-7(5).

Wickmayer stond voor een moeilijke opdracht tegen topreekshoofd Cibulkova, die eerder dit jaar in de finale stond van de Australian Open. De eerste set ging nog gelijk op maar na 1 uur en 30 minuten haalde de Slovaakse het met 7-5 en 6-2.

In het dubbelspel was Wickmayer wel succesvol, samen met de Australische Olivia Rogowska plaatste ze zich voor de tweede ronde. Het duo versloeg Lara Arruabarrena en Jana Cepelova met 6-4 7-6(5). In de volgende wedstrijd nemen ze het op tegen de Poolse Klaudia-Jans Ignacik en de Oekraïnse Maryna Zanevska.