Tennisplaza

Goffin knokt zich naar halve finale Topshelf Open

David Goffin - © Melissa Van de Wiele

David Goffin (ATP-15) heeft zich op het grastoernooi van Rosmalen (€ 604 155) geplaatst voor de halve finale. Hij won in drie felbevochten sets van de Oekraïense kwalificatiespeler Ilya Marchenko (ATP-119).

De Oekraïner was aan een sterk parcours bezig in Rosmalen en stuurde onder andere Mikhail Youzhny (ATP-71) en Joao Sousa (ATP-44) naar huis. In onderlinge ontmoetingen stond het 2-1 voor Goffin. De Oekraïner begon goed aan de wedstrijd en pakte de eerste set met 4-6, maar Goffin wist zich via een tiebreak in de tweede set opnieuw in de wedstrijd te knokken: 7-6(3).

In de derde set kwam Goffin op een 2-1 voorsprong, maar toen werd de wedstrijd onderbroken door de regen. Na de regenpauze ging Goffin door op zijn elan en gunde hij zijn tegenstrever nog maar één spelletje. Met 6-2 setwinst plaatste hij zich voor de halve finale.

In de strijd om een finaleticket moet Goffin het opnemen tegen de Luxemburger Gilles Muller (ATP-53). Dit jaar speelden de 24-jarige Goffin en de 32-jarige Muller een erg spannend duel in Rotterdam, toen trok de Luxemburger met 7-6(5) 6-7(6) en 6-3 aan het langste eind.