Home » Geen categorie » Goffin knokt zich naar halve finale Topshelf Open

Goffin knokt zich naar halve finale Topshelf Open

Goffin knokt zich naar halve finale Topshelf Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-15) heeft zich op het grastoernooi van Rosmalen (€ 604 155) geplaatst voor de halve finale. Hij won in drie felbevochten sets van de Oekraïense kwalificatiespeler Ilya Marchenko (ATP-119).

De Oekraïner was aan een sterk parcours bezig in Rosmalen en stuurde onder andere Mikhail Youzhny (ATP-71) en Joao Sousa (ATP-44) naar huis. In onderlinge ontmoetingen stond het 2-1 voor Goffin. De Oekraïner begon goed aan de wedstrijd en pakte de eerste set met 4-6, maar Goffin wist zich via een tiebreak in de tweede set opnieuw in de wedstrijd te knokken: 7-6(3).

In de derde set kwam Goffin op een 2-1 voorsprong, maar toen werd de wedstrijd onderbroken door de regen. Na de regenpauze ging Goffin door op zijn elan en gunde hij zijn tegenstrever nog maar één spelletje. Met 6-2 setwinst plaatste hij zich voor de halve finale.

In de strijd om een finaleticket moet Goffin het opnemen tegen de Luxemburger Gilles Muller (ATP-53). Dit jaar speelden de 24-jarige Goffin en de 32-jarige Muller een erg spannend duel in Rotterdam, toen trok de Luxemburger met 7-6(5) 6-7(6) en 6-3 aan het langste eind.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws