Tennisplaza

Kwartfinale is eindstation voor Mertens in Ostrava, Belgisch duel in dubbelspel

Elise Mertens - © Jimmie48 Tennis Photography

Elise Mertens (WTA-21) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de halve finale van het WTA-toernooi van Ostrava (Tsjechië, WTA Premier). Ze verloor in twee sets van Victoria Azarenka (WTA-14).

Op de US Open kreeg Mertens nog een pandoering van Azarenka, maar in Ostrava was Mertens beter bij de les. Onze landgenote liep 3-1 uit, maar toen kwam de Wit-Russische beter in haar ritme. Azarenka ging op én over haar tegenstandster en pakte de eerste set met 4-6.

In de tweede set was het vuur bij Mertens gedoofd, Azarenka speelde autoritair, wat leidde tot 1-6 setwinst. De wedstrijd duurde anderhalf uur.

Belgisch duel in dubbelspel

In het dubbelspel plaatste Mertens (WTA D-6) zich samen met Aryna Sabalenka (WTA D-5) voor de halve finale. Ze haalden het nipt met 7-6 (5), 5-7 en 10-8 van Jelena Ostapenko (WTA D-19) en Vera Zvonareva (WTA D-45).

In de halve finale volgt een duel met Kirsten Flipkens (WTA D-32) en Demi Schuurs (WTA D-12). De Belgisch-Nederlandse tandem was met 6-4 en 7-6 (3) te sterk voor Nadiia Kichenok (WTA D-50) en Monica Niculescu (WTA D-53).