Home » Grand Slam » Roland Garros » Derde ronde opnieuw eindstation voor Mertens op Roland Garros

Derde ronde opnieuw eindstation voor Mertens op Roland Garros

Derde ronde opnieuw eindstation voor Mertens op Roland Garros

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens (WTA-20) heeft, net zoals vorig jaar, de derde ronde op Roland Garros niet overleefd. De Française Caroline Garcia (WTA-45) toonde zich na een ware thriller te sterk: 1-6 6-4 en 7-5. De wedstrijd duurde maar liefst 2 uur en 17 minuten.

Mertens begon op Court Philippe Chatrier, met gesloten dak, als een wervelwind aan de partij. Ze speelde solide en gefocust en liep in een mum van tijd 4-0 uit. Garcia wist niet van welk hout pijlen maken en mocht blij zijn met één spelletje in de eerste set.

In de tweede set zagen we een ander spelbeeld. De Française, gesteund door het thuispubliek, begon beter te serveren en zette Mertens met haar zware topspinballen meer en meer onder druk. In het vierde spelletje ging ze door de opslag van onze landgenote. Mertens klampte aan en bracht de stand even later terug gelijk. Maar bij 4-4 leed de Limburgse cruciaal opslagverlies, Garcia keek niet achterom en serveerde vlotjes uit: 4-6.

Na een korte sanitaire pauze ging Garcia door op haar elan. Ze brak meteen in het eerste spelletje en behield die voorsprong. Mertens, die lang niet slecht speelde, klampte aan maar kon niet verhinderen dat Garcia bij 5-4 kon uitserveren. De Française kreeg drie wedstrijdpunten, maar Mertens poetste ze stuk voor stuk weg en brak terug. Garcia was echter niet van plan de wedstrijd nog te laten schieten, ze brak onmiddellijk terug en maakte het bij 6-5 wel af. De zesde matchbal was uiteindelijk de goeie.

Het was het derde duel tussen de 24-jarige Mertens en de 26-jarige Garcia. De Française had ook de twee vorige ontmoetingen gewonnen, tijdens de Fed Cup vorig jaar en in 2017 in Peking.

Net zoals vorig jaar blijft Mertens dus steken in de derde ronde op Roland Garros. Onze landgenote komt nog wel in actie in het dubbelspel, aan de zijde van Aryna Sabalenka.

Gunter Van Stappen

Gunter Van Stappen

Meer nieuws