Tennisplaza

Mertens en Van Uytvanck redden het niet tegen Kazachse tegenstandsters in Doha

Elise Mertens - © Jimmie48 Tennis Photography

Elise Mertens (WTA-23) en Alison Van Uytvanck (WTA-62) zijn er niet in geslaagd om door te stoten naar de achtste finales op het WTA-toernooi van Doha (Qatar, Premier). Ze verloren beiden van een Kazachse speelster.

Titelverdedigster Mertens moest aan de bak tegen Yulia Putintseva (WTA-32), die ze onlangs in twee sets in de Fed Cup in Kortrijk klopte. Onze landgenote nam de beste start in Doha en won de eerste set met 6-4. Daarna kantelde de partij en trok Putintseva met 3-6 en 2-6 het laken naar zich toe.

Van Uytvanck laat matchpunt liggen

Van Uytvanck leek op weg naar een stunt tegen Elena Rybakina (WTA-17), één van de speelsters van het ogenblik. De Grimbergse won de eerste set met 7-5, maar Rybakina kwam met 2-6 langszij. In de derde set redde onze landgenote vier matchpunten en zelf kreeg ze één matchbal in de tiebreak. Die kon ze niet benutten en na een wedstrijd van 2 uur en 21 minuten sleepte Rybakina de tiebreak met 6-7 (8) in de wacht.

Extra zuur voor Van Uytvanck is dat Rybakina na de wedstrijd forfait gaf voor haar kwartfinale tegen Ashleigh Barty (WTA-1) met een beenblessure.