Home » Billie Jean King Cup » Mertens verslaat Putintseva na wervelend breakfestival en brengt België op 2-1

Mertens verslaat Putintseva na wervelend breakfestival en brengt België op 2-1

België heeft dag twee van het Fed Cup-duel met Kazachstan uitstekend ingezet. Elise Mertens (WTA-19) en Yulia Putintseva (WTA-34) maakten er een wervelende partij van, waarbij de Belgische uiteindelijk aan het langste eind trok.

In de eerste set haalde Mertens scoregewijs verschroeiend uit: 6-1. Al moet gezegd dat Putintseva wel één keer de opslag van de Belgische kon afsnoepen.

Set twee leek aanvankelijk even vlot te gaan verlopen toen Mertens een break en 2-0 voor kwam te staan, maar verrassend genoeg won Putintseva plots niet alleen voor het eerst haar eigen opslagspel, maar brak ze ook een tweede keer: 2-2. Het was de voorbode van een waar breakfestival. Beide speelsters konden hun opslag niet meer behouden, tot ze bij 3-3 terug on serve kwamen. Bij een 4-5-achterstand moest Mertens plots serveren om in de wedstrijd te blijven. Even daarvoor had ze zich van een 40-0-achterstand teruggevochten, maar verkwanselde ze eveneens twee breakpunten in het langste spel van de wedstrijd.

De Belgische ging daarna echter voor vlot opslagbehoud en vond de tijd gekomen om de puntjes op de i te zetten. Ze ging een laatste keer door de opslag van Putintseva, maar uitserveren lukte niet. De Kazachse dwong met de tiende break van de wedstrijd een tiebreak af. Daarin had ze echter na het eerste puntje geen verhaal meer. Mertens haalde het met 7-1 en mocht na 1 uur en 44 minuten eindelijk de armen in de lucht steken.

Yulia Putintseva - © Richard Van Loon (toptennis.photos)
Yulia Putintseva – © Richard Van Loon (toptennis.photos)

Kirsten Flipkens (WTA-81) kan België in de volgende wedstrijd de 3-1-overwinning bezorgen als ze het haalt van Zarina Dyas (WTA-63).