Tennisplaza

Mertens naar kwartfinale Praag, Wickmayer dubbelt verder

Elise Mertens - © Jimmie48 Tennis Photography

Elise Mertens (WTA-23) is doorgestoten naar de kwartfinale van het WTA-toernooi van Praag (Tsjechië, International). Yanina Wickmayer (WTA D-95) boekte succes in het dubbelspel.

Mertens boekte dinsdag haar eerste zege sinds de lockdown en moest een dag later aan de bak tegen de Italiaanse Camila Giorgi (WTA-71). In een spannende eerste set hield de Limburgse speelster het hoofd koel en pakte ze de set met 6-4.

In de tweede set ging het steeds beter voor onze landgenote. Na 1 uur en 43 minuten maakte ze de partij met 6-2 af. Mertens’ opponente in de kwartfinale is nog niet bekend. Ze neemt het op tegen de Canadese Eugenie Bouchard (WTA-330) of de Sloveense Tamara Zidansek (WTA-72).

Woensdag was een lucky day voor de Belgen. In het dubbelspel won Wickmayer samen met de Nederlandse Rosalie Van Der Hoek (WTA D-116) in drie sets haar eerste ronde tegen Miriam Kolodziejova (WTA D-653) en Jesica Maleckova (WTA D-414).

Yanina Wickmayer – © Jimmie48 Tennis Photography

Wickmayer en Van Der Hoek ontmoeten in hun volgende ronde het Nederlands-Sloveense duo Arantxa Rus (WTA D-115) en Zidansek (WTA D-79).