Home » WTA » Mertens naar kwartfinale Praag, Wickmayer dubbelt verder

Mertens naar kwartfinale Praag, Wickmayer dubbelt verder

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elise Mertens (WTA-23) is doorgestoten naar de kwartfinale van het WTA-toernooi van Praag (Tsjechië, International). Yanina Wickmayer (WTA D-95) boekte succes in het dubbelspel.

Mertens boekte dinsdag haar eerste zege sinds de lockdown en moest een dag later aan de bak tegen de Italiaanse Camila Giorgi (WTA-71). In een spannende eerste set hield de Limburgse speelster het hoofd koel en pakte ze de set met 6-4.

In de tweede set ging het steeds beter voor onze landgenote. Na 1 uur en 43 minuten maakte ze de partij met 6-2 af. Mertens’ opponente in de kwartfinale is nog niet bekend. Ze neemt het op tegen de Canadese Eugenie Bouchard (WTA-330) of de Sloveense Tamara Zidansek (WTA-72).

Woensdag was een lucky day voor de Belgen. In het dubbelspel won Wickmayer samen met de Nederlandse Rosalie Van Der Hoek (WTA D-116) in drie sets haar eerste ronde tegen Miriam Kolodziejova (WTA D-653) en Jesica Maleckova (WTA D-414).

Yanina Wickmayer - © Jimmie48 Tennis Photography
Yanina Wickmayer – © Jimmie48 Tennis Photography

Wickmayer en Van Der Hoek ontmoeten in hun volgende ronde het Nederlands-Sloveense duo Arantxa Rus (WTA D-115) en Zidansek (WTA D-79).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS