Tennisplaza

Mertens naar tweede kwalificatieronde in Luxemburg, exit Bonaventure

Elise Mertens - © Philippe Buissin/IMAGELLAN

Elise Mertens (WTA-160) heeft zich op het WTA-toernooi van Luxemburg (€226 728) geplaatst voor de tweede kwalificatieronde. Ysaline Bonaventure (WTA-147) overleefde de eerste kwalificatieronde niet. Drie landgenotes staan rechtstreeks op de hoofdtabel.

Mertens moest het in de eerste kwalificatieronde opnemen tegen de Duitse Anne Schaefer (WTA-226). Onze landgenote kende weinig problemen met haar tegenstandster en won vrij makkelijk met 6-2 en 6-1 in één uur en acht minuten. In de tweede kwalificatieronde moet Mertens het opnemen tegen het Amerikaanse vijfde reekshoofd Anna Tatishvili (WTA-109).

Bonaventure verging het minder goed in de kwalificaties. Ze moest aan de bak tegen de Tsjechische Tereza Martincova (WTA-195) in haar eerste wedstrijd. Martinicova haalde het met 6-4 en 7-6(1) na anderhalf uur van onze landgenote.

Drie Belgische meisjes zijn rechtstreeks geplaatst voor de hoofdtabel. Kirsten Flipkens (WTA-110) moet in de eerste ronde aan de bak tegen de Amerikaanse Madison Brengle (WTA-42), Yanina Wickmayer (WTA-51) ontmoet zevende reekshoofd Barbora Strycova (WTA-38) en Alison Van Uytvanck (WTA-50) speelt tegen een kwalificatiespeelster.