Home » Geen categorie » Mertens naar tweede kwalificatieronde in Luxemburg, exit Bonaventure

Mertens naar tweede kwalificatieronde in Luxemburg, exit Bonaventure

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elise Mertens (WTA-160) heeft zich op het WTA-toernooi van Luxemburg (€226 728) geplaatst voor de tweede kwalificatieronde. Ysaline Bonaventure (WTA-147) overleefde de eerste kwalificatieronde niet. Drie landgenotes staan rechtstreeks op de hoofdtabel.

Mertens moest het in de eerste kwalificatieronde opnemen tegen de Duitse Anne Schaefer (WTA-226). Onze landgenote kende weinig problemen met haar tegenstandster en won vrij makkelijk met 6-2 en 6-1 in één uur en acht minuten. In de tweede kwalificatieronde moet Mertens het opnemen tegen het Amerikaanse vijfde reekshoofd Anna Tatishvili (WTA-109).

Bonaventure verging het minder goed in de kwalificaties. Ze moest aan de bak tegen de Tsjechische Tereza Martincova (WTA-195) in haar eerste wedstrijd. Martinicova haalde het met 6-4 en 7-6(1) na anderhalf uur van onze landgenote.

Drie Belgische meisjes zijn rechtstreeks geplaatst voor de hoofdtabel. Kirsten Flipkens (WTA-110) moet in de eerste ronde aan de bak tegen de Amerikaanse Madison Brengle (WTA-42), Yanina Wickmayer (WTA-51) ontmoet zevende reekshoofd Barbora Strycova (WTA-38) en Alison Van Uytvanck (WTA-50) speelt tegen een kwalificatiespeelster.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS