Tennisplaza

Mertens strijdt tweemaal om titel in Victoria

Elise Mertens - © Elise Mertens

Elise Mertens (WTA-194) is aan een topweek bezig op het ITF-toernooi van Victoria (Mexico, $ 50 000). Zowel in het enkel- als in het dubbelspel strijdt ze om de titel. Vorige week was het Ysaline Bonaventure (WTA-146) die tweemaal mocht juichen in Mexico.

In de halve finale moest Mertens het opnemen tegen derde reekshoofd Pauline Parmentier (WTA-139) uit Frankrijk.
Ze bevestigde haar goede vorm en won met 6-3 en 6-3. In de finale wacht opnieuwe een duel met Franse speelster: de 22-jarige Amandine Hesse (WTA-177). Ze speelden reeds éénmaal tegen elkaar, in 2013 trok de Française aan het langste eind. Mertens kan in Mexico haar tweede ITF-titel van het seizoen pakken, eerder dit jaar was ze de beste in Santa Margherita di Pula.

Ook in het dubbelspel staat Mertens (WTA D-139) voor de tweede week op rij in de finale met Bonaventure (WTA D-70). De Belgische tandem gunde het Braziliaanse duo Maria-Fernanda Alves (WTA D-246) en Gabriela Ce (WTA D-229) amper twee spelletjes en won overtuigend met 6-1 en 6-1. In de finale wacht een clash met de topreekshoofden Maria Irigoyen (WTA D-80) en Barbora Krejcikova (WTA D-84).