Home » Geen categorie » Dubbele triomf voor Bonaventure in Monterrey

Dubbele triomf voor Bonaventure in Monterrey

Dubbele triomf voor Bonaventure in Monterrey

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ysaline Bonaventure (WTA-168) mocht afgelopen weekend tweemaal juichen op het ITF-toernooi van Monterrey (Mexico, $ 50 000). Zowel in het enkelspel, als in het dubbel met Elise Mertens, ging ze met de titel aan de haal.

Tweede reekshoofd Bonaventure plaatste zich voor de finale na een zege in drie sets tegen Ana Vrljic (WTA-237): 6-7(4) 6-2 en 6-0. Eerder had de ervaren Kroatische Elise Mertens (WTA-194) naar huis gestuurd. In de strijd om de titel moest Bonaventure aan de bak tegen Montserrat Gonzalez uit Paraguay. De 21-jarige Belgische haalde het makkelijk met 6-1 en 6-2 en pakte zo haar tweede ITF-titel van het seizoen.

In het dubbelspel waren Bonaventure (WTA D-73) en Mertens (WTA D-149) als eerste geplaatst, en ze maakten hun status als topreekshoofd waar. In de finale streden ze om de titel tegen het Russisch-Luxemburgse duo Marina Melnikova (WTA D-207) en Mandy Minella (WTA D-91). Na een spannende partij trokken de Belgische meisjes met 6-4 3-6 en [11-9] aan het langste eind.

Op Facebook reageerde Bonaventure dolgelukkig: “Wat een geweldig toernooi, ik ben zo blij om hier beide titels te winnen! 6-1 6-2 winst in de finale, ik ben erg trots!”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws