Tennisplaza

Mestach strijdt voor titel in Bath

An-Sophie Mestach - © Gemeente Destelbergen (www.Flickr.com)

An-Sophie Mestach heeft zich zaterdag ten koste van de Tsjechische Tereza Smitkova geplaatst voor de finale van het ITF-toernooi van Bath in Groot-Brittannië ($ 15 000). In die finale neemt ze het op tegen het tweede reekshoofd.

An-Sophie Mestach (WTA-358) bewijst deze week nog maar eens haar talent. Eerder deze week won ze al drie matchen, en ook Tereza Smitkova (WTA-284) kon de Belgische belofte niet tot een halt roepen.

In een spannende eerste set schakelde An-Sophie Mestach helemaal op het einde nog snel een versnelling hoger, om zo Smitkova achter te laten: 7-5. In de tweede set was het echter Smitkova die de wet dicteerde: 1-6. Anso liet de moed echter niet zakken en kwam sterk terug. Met een break voorsprong maakte ze het uiteindelijk af: 6-4.

En dus kan Mestach zondag proberen om een tweede ITF-titel op haar palmares te schrijven. Daarvoor zal ze echter wel voorbij het tweede reekshoofd, de Liechtensteinse Stephanie Vogt (WTA-215), moeten. Het wordt de eerste keer dat beide dames het tegen elkaar opnemen.