Tennisplaza

Mestach vlot naar tweede ronde, Wickmayer out tegen Radwanska

An-Sophie Mestach - © Philippe Buissin/IMAGELLAN

Op het WTA-toernooi van Katowice (Polen, $ 250 000) heeft An-Sophie Mestach (WTA-112) zich makkelijk geplaatst voor de tweede ronde. Yanina Wickmayer (WTA-92) kon echter niet stunten tegen eerste reekshoofd Agnieszka Radwanska (WTA-9).

Na zeges van Van Uytvanck gisteren en Flipkens eerder op de dag kwamen dinsdagavond nog 2 Belgische meisjes in actie in het Poolse Katowice. Mestach nam het in de eerste ronde op tegen de 17-jarige Poolse Magdalena Frech (WTA-433), die met een wildcard tot het hoofdtornooi was toegelaten. Onze landgenote nam vlot de bovenhand in de wedstrijd en klaarde de klus in twee korte sets met 6-2 en 6-1.

Daarna mocht Wickmayer aantreden tegen Radwanska, het eerste reekshoofd. Radwanska is deze week duidelijk gemotiveerd om een goede prestatie te leveren voor haar thuispubliek en liep onmiddellijk uit tot 5-0, waarna zij ook set 1 binnenhaalde met 6-1. In de tweede set kon Wickmayer naar het einde toe iets meer inbrengen tegen de Poolse, maar ook deze set ging naar Radwanska met 6-3. Zo moet Wickmayer voor de vijfde maal in zes ontmoetingen het onderspit delven tegen Radwanska. In de tweede ronde ontmoet Radwanska met An-Sophie Mestach opnieuw een Belgische.

Zo staan er met Van Uytvanck, Flipkens en Mestach 3 landgenotes in de tweede ronde. Woensdagavond komt Van Uytvanck als eerste Belgische in actie in de tweede ronde. Zij speelt daarin tegen de 20-jarige Duitse Carina Witthoeft (WTA-74).