Home » Geen categorie » Mestach vlot naar tweede ronde, Wickmayer out tegen Radwanska

Mestach vlot naar tweede ronde, Wickmayer out tegen Radwanska

Mestach vlot naar tweede ronde, Wickmayer out tegen Radwanska

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het WTA-toernooi van Katowice (Polen, $ 250 000) heeft An-Sophie Mestach (WTA-112) zich makkelijk geplaatst voor de tweede ronde. Yanina Wickmayer (WTA-92) kon echter niet stunten tegen eerste reekshoofd Agnieszka Radwanska (WTA-9).

Na zeges van Van Uytvanck gisteren en Flipkens eerder op de dag kwamen dinsdagavond nog 2 Belgische meisjes in actie in het Poolse Katowice. Mestach nam het in de eerste ronde op tegen de 17-jarige Poolse Magdalena Frech (WTA-433), die met een wildcard tot het hoofdtornooi was toegelaten. Onze landgenote nam vlot de bovenhand in de wedstrijd en klaarde de klus in twee korte sets met 6-2 en 6-1.

Daarna mocht Wickmayer aantreden tegen Radwanska, het eerste reekshoofd. Radwanska is deze week duidelijk gemotiveerd om een goede prestatie te leveren voor haar thuispubliek en liep onmiddellijk uit tot 5-0, waarna zij ook set 1 binnenhaalde met 6-1. In de tweede set kon Wickmayer naar het einde toe iets meer inbrengen tegen de Poolse, maar ook deze set ging naar Radwanska met 6-3. Zo moet Wickmayer voor de vijfde maal in zes ontmoetingen het onderspit delven tegen Radwanska. In de tweede ronde ontmoet Radwanska met An-Sophie Mestach opnieuw een Belgische.

Zo staan er met Van Uytvanck, Flipkens en Mestach 3 landgenotes in de tweede ronde. Woensdagavond komt Van Uytvanck als eerste Belgische in actie in de tweede ronde. Zij speelt daarin tegen de 20-jarige Duitse Carina Witthoeft (WTA-74).

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws