Tennisplaza

Minnen imponeert in Shrewsbury

Greet Minnen - © Richard van Loon (www.tennisfoto.net)

Greetje Minnen (WTA-460) blijft rustig op haar elan verdergaan. De Turnhoutse won vandaag haar tweede rondepartij op de Aegon GB Pro-Series (ITF, $ 25 000). Voor Elyne Boeykens (WTA-363) zit het toernooi erop.

Minnen stuntte gisteren, in de eerste ronde, door vijfde reekshoofd Chloé Paquet (WTA-252) naar huis te spelen. Vandaag nam ze het op tegen de Griekse Valentini Grammatikopoulou (WTA-375), wederom een hoger geklasseerde speelster. Minnen is echter meteen bij de les en speelt meer dan degelijk tennis. Met 6-4 en 6-3 neemt ze afstand van Grammatikopoulou en plaatst zich zo voor het eerst in haar prille carrière voor de kwartfinale van een $ 25 000-toernooi. Daarin komt ze uit tegen de Kroatische Ana Vrljic (WTA-237), het derde reekshoofd.

Minder goed verging het Elyne Boeykens. Zij speelde haar tweede ronde tegen Mariam Bolkvadze (WTA-571) uit Georgië. Bolkvadze werkte zich op uit de kwalificaties en maakte het Boeykens knap lastig. Onze landgenote was niet opgewassen tegen het Georgische geweld. Met 6-3 en 6-4 verzekerde Bolkvadze zich voor een plaats in de kwartfinale, waarin ze het moet opnemen tegen het eerste reekshoofd, Océane Dodin (WTA-149).

Voor Boeykens is het helaas dus afgelopen in Shrewsbury. Aan de zijde van de Griekse Valentini Grammatikopoulou verloor ze eerder ook in het dubbelspel. De tandem Barbara Bonic (WTA-663) en Diana Marcinkevica (WTA-455) bleek net een maatje te sterk. Boeykens en Grammatikopoulou gingen nochtans goed van start en pakten de eerste set met 6-0. De tweede set ging met 6-4 naar Bonic en Marcinkevica, een matchtiebreak moest dus verlossing brengen. Met 9-11 moesten Boeykens en haar Griekse partner nipt het onderspit delven.

Greetje Minnen en Sofie Oyen (WTA-450) wonnen hun eerste ronde in het dubbel tegen Elaine Genovese (NR) en Emma Hurst (WTA-1266) met 7-6(4) en 6-3. Zij werken momenteel hun tweede ronde af tegen Bonic en Marcinkevica, waarin ze meteen revanche kunnen nemen voor het verlies van hun landgenote.