Home » Geen categorie » Minnen imponeert in Shrewsbury

Minnen imponeert in Shrewsbury

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Greetje Minnen (WTA-460) blijft rustig op haar elan verdergaan. De Turnhoutse won vandaag haar tweede rondepartij op de Aegon GB Pro-Series (ITF, $ 25 000). Voor Elyne Boeykens (WTA-363) zit het toernooi erop.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Minnen stuntte gisteren, in de eerste ronde, door vijfde reekshoofd Chloé Paquet (WTA-252) naar huis te spelen. Vandaag nam ze het op tegen de Griekse Valentini Grammatikopoulou (WTA-375), wederom een hoger geklasseerde speelster. Minnen is echter meteen bij de les en speelt meer dan degelijk tennis. Met 6-4 en 6-3 neemt ze afstand van Grammatikopoulou en plaatst zich zo voor het eerst in haar prille carrière voor de kwartfinale van een $ 25 000-toernooi. Daarin komt ze uit tegen de Kroatische Ana Vrljic (WTA-237), het derde reekshoofd.

Minder goed verging het Elyne Boeykens. Zij speelde haar tweede ronde tegen Mariam Bolkvadze (WTA-571) uit Georgië. Bolkvadze werkte zich op uit de kwalificaties en maakte het Boeykens knap lastig. Onze landgenote was niet opgewassen tegen het Georgische geweld. Met 6-3 en 6-4 verzekerde Bolkvadze zich voor een plaats in de kwartfinale, waarin ze het moet opnemen tegen het eerste reekshoofd, Océane Dodin (WTA-149).

Voor Boeykens is het helaas dus afgelopen in Shrewsbury. Aan de zijde van de Griekse Valentini Grammatikopoulou verloor ze eerder ook in het dubbelspel. De tandem Barbara Bonic (WTA-663) en Diana Marcinkevica (WTA-455) bleek net een maatje te sterk. Boeykens en Grammatikopoulou gingen nochtans goed van start en pakten de eerste set met 6-0. De tweede set ging met 6-4 naar Bonic en Marcinkevica, een matchtiebreak moest dus verlossing brengen. Met 9-11 moesten Boeykens en haar Griekse partner nipt het onderspit delven.

Greetje Minnen en Sofie Oyen (WTA-450) wonnen hun eerste ronde in het dubbel tegen Elaine Genovese (NR) en Emma Hurst (WTA-1266) met 7-6(4) en 6-3. Zij werken momenteel hun tweede ronde af tegen Bonic en Marcinkevica, waarin ze meteen revanche kunnen nemen voor het verlies van hun landgenote.

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

MEER NIEUWS

Zizou Bergs - © Facebook (Kazakhstan Tennis Federation)

Bergs triomfeert in Almaty

Zizou Bergs (ATP-259) heeft zijn derde titel van het jaar beet. In de finale van het challengertoernooi van Almaty (Kazachtstan, CH 80) was hij te sterk voor een thuisspeler.

LEES MEER