Tennisplaza

Oyen en Kempen naar kwartfinale in Tunesië

Sofie Oyen - © Chris Bisschops

Sofie Oyen (WTA-464) en Magali Kempen (WTA-744) hebben zich gisteren vlot geplaatst voor de kwartfinale op het ITF-toernooi van El Kantaoui ($ 10.000).

Tweede reekshoofd Oyen (foto) nam het in de eerste ronde op tegen de 14-jarige thuisspeelster Mey Ayari (geen ranking): 6-0 en 6-0. In de tweede ronde speelde ze tegen de Oostenrijkse Ivana Horvat (WTA-1217): 6-1 en 6-1. In de kwartfinale zal ze het opnemen tegen vijfde reekshoofd, Aminat Kushkhova (WTA-577) uit Rusland. Het wordt hun eerste onderlinge duel.

De 17-jarige Kempen won vorige maand haar eerste ITF-titel in El Kantaoui en is al zeven wedstrijden op rij ongeslagen. In de eerste ronde nam ze het op tegen de Indische Shivani Manchanda (geen ranking): 6-0 en 6-1. In de tweede ronde speelde ze tegen de Australische Alexandra Walters (geen ranking): 6-1 en 6-1. In de kwartfinale neemt ze het op tegen het derde reekshoofd, de Bosnische Jelena Simic (WTA-500).

Kempen (WTA D-734) is ook actief in het dubbelspel. Ze speelt aan de zijde van de Russische Yana Sizikova (WTA D-524). Het duo neemt het in de halve finale op tegen het Brits-Bosnisch duo Njoze (WTA D-565)/Simic (WTA D-613).

Als de twee Belgische meisjes vandaag hun wedstrijd winnen, krijgen we een Belgisch duel in de halve finale.