Home » Geen categorie » Oyen en Kempen naar kwartfinale in Tunesië

Oyen en Kempen naar kwartfinale in Tunesië

Oyen en Kempen naar kwartfinale in Tunesië

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Sofie Oyen (WTA-464) en Magali Kempen (WTA-744) hebben zich gisteren vlot geplaatst voor de kwartfinale op het ITF-toernooi van El Kantaoui ($ 10.000).

Tweede reekshoofd Oyen (foto) nam het in de eerste ronde op tegen de 14-jarige thuisspeelster Mey Ayari (geen ranking): 6-0 en 6-0. In de tweede ronde speelde ze tegen de Oostenrijkse Ivana Horvat (WTA-1217): 6-1 en 6-1. In de kwartfinale zal ze het opnemen tegen vijfde reekshoofd, Aminat Kushkhova (WTA-577) uit Rusland. Het wordt hun eerste onderlinge duel.

De 17-jarige Kempen won vorige maand haar eerste ITF-titel in El Kantaoui en is al zeven wedstrijden op rij ongeslagen. In de eerste ronde nam ze het op tegen de Indische Shivani Manchanda (geen ranking): 6-0 en 6-1. In de tweede ronde speelde ze tegen de Australische Alexandra Walters (geen ranking): 6-1 en 6-1. In de kwartfinale neemt ze het op tegen het derde reekshoofd, de Bosnische Jelena Simic (WTA-500).

Kempen (WTA D-734) is ook actief in het dubbelspel. Ze speelt aan de zijde van de Russische Yana Sizikova (WTA D-524). Het duo neemt het in de halve finale op tegen het Brits-Bosnisch duo Njoze (WTA D-565)/Simic (WTA D-613).

Als de twee Belgische meisjes vandaag hun wedstrijd winnen, krijgen we een Belgisch duel in de halve finale.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws