Tennisplaza

Salman bij laatste vier in Havré, Gillé en Vliegen strijden om dubbeltitel

Omar Salman - © Richard Van Loon (www.tennisfoto.net)

Op het derde Belgische Futurestoernooi, de Havre Fair-Play Trophy ($ 10 000), heeft Omar Salman (ATP-840) zich als enige landgenoot kunnen plaatsen voor de halve finale in het enkelspel. Sander Gillé (ATP D-425) en Joran Vliegen (ATP D-988) spelen de dubbelfinale.

Het Futurestoernooi van Havré kende een sterke Belgische bezetting met maar liefst dertien landgenoten die in actie kwamen in de eerste ronde. Topreekshoofd Alexandre Folie (ATP-403) werd echter verrassend naar huis gestuurd in de eerste ronde. Nicolas De Plaen (geen ranking), Clément Geens (ATP-644) en Sander Gillé (ATP-787) wonnen hun eerste wedstrijd, maar zagen hun opmars gestuit in de tweede ronde.

Joran Vliegen (ATP-1275) zorgde voor een knappe prestatie door vanuit de kwalificaties de kwartfinale te bereiken, maar moest daar zijn meerdere erkenen in het Zwitserse zesde reekshoofd Sandro Ehrad (ATP-589). Hij verloor met 2-6 en 1-6.

Omar Salman (foto) versloeg het Braziliaanse zevende reekshoofd Fabricio Neis (ATP-594) in de eerste ronde, en won vervolgens ook van Matthias Wunner (ATP-748) met 6-3 6-4 en van Ugo Nastasi (ATP-694) met 5-7 6-2 6-4. In de halve finale wacht een duel met de Duitser Marvin Netuschil (ATP-795).

In het dubbelspel staan Gillé en Vliegen voor de tweede week op rij voor in de finale. In de strijd om de titel spelen ze tegen topreekshoofden Deiton Baughman (ATP D-534) & Fabricio Neis (ATP D-194)