Home » Geen categorie » Salman bij laatste vier in Havré, Gillé en Vliegen strijden om dubbeltitel

Salman bij laatste vier in Havré, Gillé en Vliegen strijden om dubbeltitel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op het derde Belgische Futurestoernooi, de Havre Fair-Play Trophy ($ 10 000), heeft Omar Salman (ATP-840) zich als enige landgenoot kunnen plaatsen voor de halve finale in het enkelspel. Sander Gillé (ATP D-425) en Joran Vliegen (ATP D-988) spelen de dubbelfinale.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Het Futurestoernooi van Havré kende een sterke Belgische bezetting met maar liefst dertien landgenoten die in actie kwamen in de eerste ronde. Topreekshoofd Alexandre Folie (ATP-403) werd echter verrassend naar huis gestuurd in de eerste ronde. Nicolas De Plaen (geen ranking), Clément Geens (ATP-644) en Sander Gillé (ATP-787) wonnen hun eerste wedstrijd, maar zagen hun opmars gestuit in de tweede ronde.

Joran Vliegen (ATP-1275) zorgde voor een knappe prestatie door vanuit de kwalificaties de kwartfinale te bereiken, maar moest daar zijn meerdere erkenen in het Zwitserse zesde reekshoofd Sandro Ehrad (ATP-589). Hij verloor met 2-6 en 1-6.

Omar Salman (foto) versloeg het Braziliaanse zevende reekshoofd Fabricio Neis (ATP-594) in de eerste ronde, en won vervolgens ook van Matthias Wunner (ATP-748) met 6-3 6-4 en van Ugo Nastasi (ATP-694) met 5-7 6-2 6-4. In de halve finale wacht een duel met de Duitser Marvin Netuschil (ATP-795).

In het dubbelspel staan Gillé en Vliegen voor de tweede week op rij voor in de finale. In de strijd om de titel spelen ze tegen topreekshoofden Deiton Baughman (ATP D-534) & Fabricio Neis (ATP D-194)

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS