Tennisplaza

Salman wint eerste Futurestitel in Knokke

Salman & Dubail - © Nick Verhaeghe

Omar Salman heeft in Knokke zijn eerste Futurestitel uit zijn carrière gewonnen. Hij haalde het na een spannende driesetter van zijn landgenoot Julien Dubail.

De 19-jarige Salman (ATP-792) heeft er in Knokke een sterk toernooi op zitten. In de eerste ronde klopte hij zijn goede vriend en dubbelpartner Clément Geens (ATP-618) na een spannende driesetter. Vervolgens won hij van de Nederlanders Bobbie De Goeijen (ATP-1174) en Scott Griekspoor (ATP-412). In de halve finale haalde hij het van Rising Star Joris De Loore (ATP-591) in drie sets.

Salman en Dubail speelden een hoogstaande finale. Dubail kon bij 2-2 in de eerste set de eerste break forceren. Salman vocht zich terug in de wedstrijd en kon de set alsnog binnenhalen met 7-5. In de tweede set kon Dubail opnieuw een voorsprong uitbouwen. Deze keer kon hij deze voorsprong behouden en won hij de set met 6-4. In de beslissende set ging het gelijk op tot 5-5. Salman won vlot zijn opslagspel en maakte er 6-5 van. Het laatste spel van de wedstrijd was spannend en na enkele matchpunten kon Salman zegevieren: 7-5.

Salman en Dubail spelen volgende week opnieuw een toernooi (Duinbergen) van de Rising Stars Tennis Tour.