Home » Rising Stars Tennis Tour » Salman wint eerste Futurestitel in Knokke

Salman wint eerste Futurestitel in Knokke

Salman wint eerste Futurestitel in Knokke

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Omar Salman heeft in Knokke zijn eerste Futurestitel uit zijn carrière gewonnen. Hij haalde het na een spannende driesetter van zijn landgenoot Julien Dubail.

De 19-jarige Salman (ATP-792) heeft er in Knokke een sterk toernooi op zitten. In de eerste ronde klopte hij zijn goede vriend en dubbelpartner Clément Geens (ATP-618) na een spannende driesetter. Vervolgens won hij van de Nederlanders Bobbie De Goeijen (ATP-1174) en Scott Griekspoor (ATP-412). In de halve finale haalde hij het van Rising Star Joris De Loore (ATP-591) in drie sets.

Salman en Dubail speelden een hoogstaande finale. Dubail kon bij 2-2 in de eerste set de eerste break forceren. Salman vocht zich terug in de wedstrijd en kon de set alsnog binnenhalen met 7-5. In de tweede set kon Dubail opnieuw een voorsprong uitbouwen. Deze keer kon hij deze voorsprong behouden en won hij de set met 6-4. In de beslissende set ging het gelijk op tot 5-5. Salman won vlot zijn opslagspel en maakte er 6-5 van. Het laatste spel van de wedstrijd was spannend en na enkele matchpunten kon Salman zegevieren: 7-5.

Salman en Dubail spelen volgende week opnieuw een toernooi (Duinbergen) van de Rising Stars Tennis Tour.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws