Tennisplaza

Status quo voor Goffin, opnieuw hoogste noteringen voor Gillé en Vliegen

Joran Vliegen en Sander Gillé - © Nick Verhaeghe

Er vallen op de nieuwe ATP-rankings voor de Belgen voornamelijk verschuivingen te noteren in de lagere regionen terwijl Sander Gillé (ATP D-86) en Joran Vliegen (ATP D-99) nu samen in de top 100 van het dubbel staan. 

In de top tien van de wereld zijn er weinig verschuivingen. Zo blijft David Goffin (ATP-7) hangen op de zevende positie. Jack Sock (ATP-10) verliest twee plaatsen zodat Kevin Anderson (ATP-8) en Juan Martin del Potro (ATP-9) er beide één plaats op vooruit gaan. Ruben Bemelmans (ATP-110) en Julien Cagnina (ATP-243) stijgen respectievelijk drie en twee plaatsen terwijl Steve Darcis (ATP-136, -12) en Arthur De Greef (ATP-248, -54) in vrije val zijn.

In de lagere regionen vallen de sterke stijgers Niels Desein (ATP-438, +49) en Germain Gigounon (ATP-796, + 88) op. In de dubbelranking heeft België nu twee spelers in de top 100 staan. Sander Gillé (ATP D-86, +1) en Joran Vliegen (ATP D-99, +3) bereiken hun hoogste ranking ooit.

De winnaars van de week maken ook mooie sprongen. Karen Khachanov (ATP-41) won het ATP-toernooi in Marseille en stijgt zes plaatsen maar staat nog even van zijn hoogste notering ooit (29). Diego Schwartzman (ATP-18) won zijn grootste titel tot nu toe op de Rio Open en stijgt vijf plaatsen naar zijn hoogste ranking. De 20-jarige Frances Tiafoe (ATP-61) stijgt maar liefst 30 posities dankzij zijn eerste ATP-titel in Delray Beach.