Het was een week van de eerste keren voor Diego Schwartzman (ATP-18) en Frances Tiafoe (ATP-61). De Argentijn haalde zijn eerste ATP 500-titel binnen terwijl Tiafoe zijn eerste ATP-titel won.

De 25-jarige Argentijn stond voor de vierde keer in zijn carrière in de finale van een ATP-toernooi, maar het was de eerste keer dat hij voor de titel streed op een ATP 500-toernooi. In de finale van de Rio Open in Rio de Janeiro (Brazilië, $ 1 842 475) won Schwartzman van Fernando Verdasco (ATP-27) met 6-2 6-3. Dankzij zijn tweede toernooizege stijgt de tweemalige finalist op de European Open vijf posities naar de achttiende plaats, zijn hoogste ranking ooit.

De 20-jarige Tiafoe heeft ook een primeur beet: hij pakte voor het eerst in zijn carrière de titel op een ATP-toernooi. Dit was trouwens de eerste keer dat hij de finale haalde. Onderweg naar de finale op het ATP-toernooi van Delray Beach (Verenigde Staten, $ 622 675) versloeg hij Juan Martin del Potro (ATP-9), en zijn mede jonge wolven Hyeon Chung (ATP-29) en Denis Shapovalov (ATP-45). In de finale versloeg hij Peter Gojowczyk (ATP-51) met 6-1, 6-4. Tiafoe komt dicht bij zijn hoogste notering dankzij 30 plaatsen winst naar de 61ste positie.

 

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Stuur Kristof een mail via Kristof.Rubens@tennisplaza.be.