Tennisplaza

Topdag voor de Belgen in De Haan, Merckx stunt

Jonas Merckx - © Philippe Buissin / IMAGELLAN

Op de Rising Stars Tennis Tour van De Haan (België, $ 15 000) hebben vier van de vijf Belgen zich geplaatst voor de tweede ronde. Jonas Merckx (ATP-545) zorgde voor een knappe stunt. 

Merckx zorgde voor een knappe overwinning tegen het derde reekshoofd Antoine Hoang (ATP-422). De Belg won de eerste set met 6-4, maar moest de tweede nipt aan zich voorbij laten gaan met 6-7 (3). Daarna drukte hij knap door met 6-2. In de volgende ronde komt hij uit tegen een andere Belg Jolan Cailleau (ATP-940). Die kon winnen van de Deense qualifier Johannes Ingildsen (NG) met 6-3 en 6-4.

Jolan Cailleau – © Imagellan

Achtste reekshoofd Julien Cagnina (ATP-522) had wat moeite met de Franse kwalificatiespeler Florian Lakat (ATP-1214). Hij kon uiteindelijk winnen met 3-6, 6-2 en 6-3. Cagnina neemt het nu op tegen Maxime Tabatruong (ATP-600) die maandag al te sterk was voor Maxim Verboven (NG) met 2-6 en 2-6.

Net als Cailleau kwam Omar Salman (ATP-652) uit tegen een Deense qualifier. Salman was met 7-6 (10) en 6-2 te sterk voor August Holmgren (ATP-1221) en komt nu uit tegen Gonzalo Lama (ATP-695) die in de eerste ronde verrassend won van het eerste reekshoofd Axel Michon (ATP-311). Michon won vorige week nog het Rising Stars Tennis Tour van Aarlen tegen Christopher Heyman (ATP-447).

Omar Salman – © Nick Verhaeghe

Yannick Vandebulcke (ATP-487) is het vijfde reekshoofd deze week in De Haan. Hij had geen moeite tegen de Mexicaanse wild cardspeler Eduardo Peralta-Tello (ATP-1456) en won met 6-2 en 6-0. Zijn volgende tegenstander wordt misschien een Belg. Thibault De Negri (NG) moet dan eerst winnen van Jakob Johansson-Holm (ATP-1189) die uit de kwalificaties komt. Zijn wedstrijd werd gisteren stilgelegd.

Tot slot kwam Michael Geerts (ATP-697) aan de bak. Hij stond voor een moeilijke opdracht tegen het tweede reekshoofd Alexis Musialek (ATP-421). Geerts moest met 3-6 en 2-6 het onderspit delven tegen de Fransman.

Drie Belgen aan de slag op woensdag

Woensdag zal De Negri zijn wedstrijd afwerken tegen Johansson-Holm. De Belg kon de eerste set binnenhalen met 6-4, maar verloor de tweede met 3-6. Daarnaast werken Cagnina en Salman hun tweede ronde af.

[alert type=”info” title=”Rising Stars Tennis Tour by BNP Paribas Fortis”]Meer informatie over de Rising Stars vind je hier.[/alert]