Tennisplaza

Van Uytvanck gaat verder Indian Wells

Alison Van Uytvanck - © Philippe Buissin/IMAGELLAN

Alison Van Uytvanck (WTA-118) heeft zich op het WTA-toernooi van Indian Wells ($ 5 381 235) geplaatst voor de beslissende kwalificatieronde. Ze versloeg de Oekraïense Olga Savchuk (WTA-262) in twee sets.

In een gelijkopgaande eerste set moesten beide speelsters tweemaal hun opslag inleveren. Een tiebreak bracht de beslissing, en daarin trok onze landgenote met 7-4 aan het langste eind. In de tweede set was Van Uytvanck duidelijk een maatje te groot voor haar opponente, met 6-0 maakte ze de klus af na 1 uur en 18 minuten.

In de beslissende kwalificatieronde moet Van Uytvanck aan de bak tegen achtste reekshoofd Timea Babos (WTA-86). Ook An-Sophie Mestach (WTA-111) plaatste zich voor de tweede kwalificatieronde, waarin ze het moet opnemen tegen de Sloveense Polona Hercog (WTA-75).

Kirsten Flipkens (WTA-61) en Yanina Wickmayer (WTA-93) staan rechtstreeks op de hoofdtabel. Flipkens treft de Amerikaanse Shelby Rogers (WTA-82) in de eerste ronde, bij winst wacht Victoria Azarenka (WTA-38). Wickmayer moet het opnemen tegen Italiaanse Karin Knapp (WTA-56), en mag daarna uitkijken naar een duel met Maria Sharapova (WTA-2)