Tennisplaza

Van Uytvanck naar hoofdtabel in Marrakech

Alison Van Uytvanck - © Richard Van Loon (www.tennisfoto.net)

Alison Van Uytvanck (WTA-91) heeft zich geplaatst voor de hoofdtabel van het WTA-toernooi van Marrakech (Marokko, $ 250 000). Ze haalde het in twee sets van de Australische Olivia Rogowska (WTA-196).

Na haar overwinningen tegen de Spaanse meisjes Beatriz Garcia Vidagany (WTA-244) en Sara Sorribes Tormo (WTA-159) ging ook de Australische Rogowska voor de bijl.

De Australische startte het sterkst in de eerste set en nam al snel de leiding met 3-1. Van Uytvanck knokte terug en won drie spellen op rij tot 4-3. Bij een 5-4 voorsprong kreeg de Belgische haar eerste setpunt, dat ze ook meteen omzette en zo de eerste set naar zich toe trok met 6-4. In de tweede set kwam Van Uytvanck nooit echt in de problemen en haalde ze ook deze set binnen met 6-4.

De 21-jarige Belgische weet later vandaag wie haar tegenstandster wordt in de eerste ronde van de hoofdtabel. Haar mogelijke opponenten zijn: zesde reekshoofd Roberta Vinci (WTA-43) uit Italië, achtste reekshoofd Monica Puig (WTA-47) uit Puerto Rico, Kaia Kanepi (WTA-50) uit Estland, de Française Pauline Parmentier (WTA-89) of de Marokkaanse wildcard Rita Atik (WTA-1149).