Home » Geen categorie » Van Uytvanck naar hoofdtabel in Marrakech

Van Uytvanck naar hoofdtabel in Marrakech

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Alison Van Uytvanck (WTA-91) heeft zich geplaatst voor de hoofdtabel van het WTA-toernooi van Marrakech (Marokko, $ 250 000). Ze haalde het in twee sets van de Australische Olivia Rogowska (WTA-196).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Na haar overwinningen tegen de Spaanse meisjes Beatriz Garcia Vidagany (WTA-244) en Sara Sorribes Tormo (WTA-159) ging ook de Australische Rogowska voor de bijl.

De Australische startte het sterkst in de eerste set en nam al snel de leiding met 3-1. Van Uytvanck knokte terug en won drie spellen op rij tot 4-3. Bij een 5-4 voorsprong kreeg de Belgische haar eerste setpunt, dat ze ook meteen omzette en zo de eerste set naar zich toe trok met 6-4. In de tweede set kwam Van Uytvanck nooit echt in de problemen en haalde ze ook deze set binnen met 6-4.

De 21-jarige Belgische weet later vandaag wie haar tegenstandster wordt in de eerste ronde van de hoofdtabel. Haar mogelijke opponenten zijn: zesde reekshoofd Roberta Vinci (WTA-43) uit Italië, achtste reekshoofd Monica Puig (WTA-47) uit Puerto Rico, Kaia Kanepi (WTA-50) uit Estland, de Française Pauline Parmentier (WTA-89) of de Marokkaanse wildcard Rita Atik (WTA-1149).

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS