Tennisplaza

Vandeweghe te sterk voor Flipkens in Auckland

Kirsten Flipkens - © Melissa Van de Wiele

Kirsten Flipkens (WTA-49) is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de kwartfinale van het WTA-toernooi van Auckland (International; $ 250 000). In de tweede ronde verloor ze van de Amerikaanse CoCo Vandeweghe (WTA-38) na een marathonpartij.

In de eerste ronde overleefde Flipkens een ware thriller van meer dan twee uur tegen de Zweedse Johanna Larsson (WTA-71). Tegen Vandeweghe startte onze landgenote aarzelend en moest ze in de eerste set drie keer haar opslagspel inleveren: 1-6. In de tweede set vocht Flipper zich terug in de wedstrijd, en via een spannende tiebreak bracht ze de match terug in evenwicht met 7-6(5).

In de derde set waren beide speelsters aan elkaar gewaagd, tot 5-5 ging het gelijk op maar toen kon de Amerikaanse de beslissing forceren. Na 2 uur en 17 minuten won Vandeweghe met 5-7 in de beslissende set. Eerder werd ook Yanina Wickmayer (WTA-74) reeds uitgeschakeld in de eerste ronde.

Door haar verlies in de tweede ronde zal Flipkens volgende week maandag een aantal plaatsen zakken op de WTA-ranking, vorig jaar speelde ze de halve finale in Auckland.