Home » Geen categorie » Vandeweghe te sterk voor Flipkens in Auckland

Vandeweghe te sterk voor Flipkens in Auckland

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Kirsten Flipkens (WTA-49) is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de kwartfinale van het WTA-toernooi van Auckland (International; $ 250 000). In de tweede ronde verloor ze van de Amerikaanse CoCo Vandeweghe (WTA-38) na een marathonpartij.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

In de eerste ronde overleefde Flipkens een ware thriller van meer dan twee uur tegen de Zweedse Johanna Larsson (WTA-71). Tegen Vandeweghe startte onze landgenote aarzelend en moest ze in de eerste set drie keer haar opslagspel inleveren: 1-6. In de tweede set vocht Flipper zich terug in de wedstrijd, en via een spannende tiebreak bracht ze de match terug in evenwicht met 7-6(5).

In de derde set waren beide speelsters aan elkaar gewaagd, tot 5-5 ging het gelijk op maar toen kon de Amerikaanse de beslissing forceren. Na 2 uur en 17 minuten won Vandeweghe met 5-7 in de beslissende set. Eerder werd ook Yanina Wickmayer (WTA-74) reeds uitgeschakeld in de eerste ronde.

Door haar verlies in de tweede ronde zal Flipkens volgende week maandag een aantal plaatsen zakken op de WTA-ranking, vorig jaar speelde ze de halve finale in Auckland.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

Andrey Rublev - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rusland wint derde Davis Cup

Rusland heeft voor de derde keer in de geschiedenis de Davis Cup gewonnen. Daniil Medvedev (ATP-2) en Andrey Rublev (ATP-5) klaarden de klus in de finale tegen Kroatië.

LEES MEER