Tennisplaza

Wickmayer wint Belgisch duel tegen Van Uytvanck

Yanina Wickmayer - © Robbiesaurus (www.Flickr.com)

In de eerste ronde van de kwalificaties in het Amerikaanse Cincinnati (Premier, $ 2 567 000) heeft Yanina Wickmayer (WTA-65) Alison Van Uytvanck (WTA-86) verslagen. Wickmayer haalde de overwinning na een driesetter van meer dan 2 uur.

Het was het derde onderlinge duel tussen de 24-jarige Wickmayer en 20-jarige Van Uytvanck. In de onderlinge confrontaties stond het 1-1. De Belgen vochten een spannend duel uit. In de eerste set hielden Wickmayer en Van Uytvanck elkaar in evenwicht. In een tiebreak was Van Uytvanck nipt de beste met 7-5.

In de tweede set verzilverden “Wicky” en Van Uytvanck allebei 2 breakpunten maar moest een tiebreak opnieuw voor de beslissing zorgen. Wickmayer nam dit keer de overhand en won met 7-4. In de derde set kwam Wickmayer op een beslissende voorsprong. Ze benutte 2 breakballen en bleef secuur serveren. Na 2 uur en 21 minuten maakte Wickmayer de match af met 6-2 in de derde set.

In de tweede en laatste ronde van de kwalificaties neemt Wickmayer het op tegen de Duitse Julia Goerges (WTA-88). Kirsten Flipkens (WTA-47) staat al op de hoofdtabel in Cincinnati en speelt in de eerste ronde tegen een kwalificatiespeelster.