Home » Geen categorie » Wickmayer wint Belgisch duel tegen Van Uytvanck

Wickmayer wint Belgisch duel tegen Van Uytvanck

Wickmayer wint Belgisch duel tegen Van Uytvanck

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

In de eerste ronde van de kwalificaties in het Amerikaanse Cincinnati (Premier, $ 2 567 000) heeft Yanina Wickmayer (WTA-65) Alison Van Uytvanck (WTA-86) verslagen. Wickmayer haalde de overwinning na een driesetter van meer dan 2 uur.

Het was het derde onderlinge duel tussen de 24-jarige Wickmayer en 20-jarige Van Uytvanck. In de onderlinge confrontaties stond het 1-1. De Belgen vochten een spannend duel uit. In de eerste set hielden Wickmayer en Van Uytvanck elkaar in evenwicht. In een tiebreak was Van Uytvanck nipt de beste met 7-5.

In de tweede set verzilverden “Wicky” en Van Uytvanck allebei 2 breakpunten maar moest een tiebreak opnieuw voor de beslissing zorgen. Wickmayer nam dit keer de overhand en won met 7-4. In de derde set kwam Wickmayer op een beslissende voorsprong. Ze benutte 2 breakballen en bleef secuur serveren. Na 2 uur en 21 minuten maakte Wickmayer de match af met 6-2 in de derde set.

In de tweede en laatste ronde van de kwalificaties neemt Wickmayer het op tegen de Duitse Julia Goerges (WTA-88). Kirsten Flipkens (WTA-47) staat al op de hoofdtabel in Cincinnati en speelt in de eerste ronde tegen een kwalificatiespeelster.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws